Zwart met Suiker

  • fotografie
  • bruidsreportages
  • trouwalbums
  • fotobewerking

Werkwijze

Om jullie alvast een idee van mijn werkwijze bij een bruidsreportage te geven, staat hieronder in het kort hoe ik te werk ga. Als jullie specifieke wensen hebben, houd ik daar natuurlijk rekening mee.

stap 1

Kennismaking

Aangezien ik een groot deel van de trouwdag om jullie heen huppel, is het belangrijk dat we elkaar al even hebben ontmoet. In een voorafgaand gesprek kunnen we met elkaar kennismaken. Natuurlijk nemen we dan ook jullie wensen voor de bruidsreportage door.

Wat willen jullie graag wel, en wat willen jullie absoluut niet? Welke locaties hebben jullie in gedachten? Hoe laat moet ik op de trouwdag beginnen met fotograferen? Willen jullie een trouwalbum door mij laten maken, of doen jullie dat liever zelf? Al jullie wensen en mogelijkheden worden besproken en genoteerd. Uiteraard is dit kennismakingsgesprek geheel vrijblijvend!

Kennismakingsgesprek aanvragen

stap 2

Offerte

Na het kennismakingsgesprek stuur ik een offerte met daarin alle punten die we besproken hebben. Daarin staat ook de totaalprijs van de bruidsreportage. Zodra u akkoord ben gegaan met de offerte, reserveer ik jullie trouwdag in mijn agenda.

Het kan natuurlijk zijn dat achteraf nog wat dingen in jullie planning wijzigen. Jullie willen misschien toch liever dat ik een uurtje eerder begin, of juist wat langer doorwerk. Of er zijn andere dingen die voor mij als fotograaf belangrijk zijn om te weten. Dat is geen enkel probleem: laat het me op tijd weten, dan kan ik er rekening mee houden.

Offerte aanvragen

stap 3

Op jullie trouwdag

Tijdens de ceremonie en receptie werk ik zoveel mogelijk op de achtergrond. Onopvallend werken is dan ook mijn manier om de puurheid van ieder moment vast te leggen, zonder dat ik daarin een storende factor ben geweest. Ik ben de persoon waarvan je weet dat ik er ben, maar vaak niet door hebt dat ik er ben. Pure trouwfoto’s: de onbewaakte momenten, de sfeer zoals het was, en alle mooie emoties op het juiste moment vastgelegd!

Op locatie werk ik graag improviserend, zodat een creatieve invalshoek ontstaat. Ik zal over het algemeen het moment niet regisseren, jullie niet veel te sturen. Dus geen geforceerde, ongemakkelijke houdingen, maar gewoon zoals jullie ècht zijn! Lekker los, vooral niet teveel druk erop. Als jullie het idee kunnen loslaten dat de foto perfect moet zijn, dan worden ze juist formidabel!

Wanneer het nodig is, zal ik natuurlijk wel wat tips en aanwijzingen geven, ik laat op zo’n dag echt niet alles zomaar aan het lot over!

Bekijk portfolio

stap 4

Nabewerking

Na de trouwdag, begint voor mij nog een tijdrovende klus: de selectie en nabewerking. Hier gaat minimaal nog een dag werk in zitten, maar mezelf kennende loopt dat altijd uit tot 2 – 3 dagen… Door middel van de nabewerking wil ik altijd het onderste uit de kan halen, en ik ben een perfectionist wat dat betreft… Dit is mijn kwaliteit, maar het kan ook mijn eigen valkuil zijn.

Toch zorg ik dat jullie binnen enkele dagen al een paar nabewerkte foto’s krijgen, zodat jullie deze alvast met trots kunnen delen!

stap 5

De aflevering

Als alle foto’s bewerkt zijn, worden ze digitaal afgeleverd. Uiteraard in de hoogst mogelijke resolutie, en zonder watermerk of logo. Ook ontvang je een mini trouwboekje in de kwaliteit die je van een professionele bruidsfotograaf kunt verwachten. Als jullie het op prijs stellen, maak ik een online fotogallery zodat jullie de foto’s makkelijk kunnen delen met vrienden en familie. Een groot luxe trouwalbum is optioneel en kun je vooraf, maar ook achteraf bijbestellen.

Meer over de aflevering