Zwart met Suiker

  • fotografie
  • bruidsreportages
  • trouwalbums
  • fotobewerking

Over mij

“Ik ben de persoon waarvan je wéét dat ik er ben, maar waarvan je niet door hebt dat ik er ben!”

Een professionele bruidsfotograaf in Alkmaar, met 15 jaar ervaring in bruidsfotografie. Met een rustige, gemoedelijke houding werk ik improviserend, wat vaak tot verrassende invalshoeken leidt. Regelmatig krijg ik te horen dat ik op bruiloften een ‘onzichtbare’ fotograaf ben geweest. Zo fotografeer ik onverwachts de juiste momenten zonder deze te moeten forceren.

Fotograaf tot in detail

Ik ben getrouwd, en trotse vader van een geweldige dochter. Naast samen zijn met mijn gezin, ben ik ook graag buiten in de natuur – en het liefst met mijn camera, want ook in mijn vrije tijd ben ik fotograaf! Het werk wat ik dan maak, kun je bekijken en bestellen op mijn website met vrij werk.

www.dennisclaessens.nl

In 2005 ben ik begonnen met bruidsreportages, en in 2006 heb ik mijn fotografiebedrijf Zwart met Suiker opgericht. Behalve bruidsreportages, maakte ik ook interieurfoto’s voor hotels en B&B’s door heel Nederland. Jaren lang heb ik een eigen fotostudio in Alkmaar gehad, waar ik onder andere portretten en zwangerschapsreportages maakte. Tegenwoordig heb ik afstand gedaan van de fotostudio, en richt ik mij voornamelijk  op trouwfotografie. Inmiddels heb ik meer dan 150 bruiloften op mijn naam staan.

Mijn fotografiestijl

Kenmerkend is mijn reportage/documentaire stijl. Ik heb een rustige houding en zoek altijd de juiste balans tussen zakelijkheid en informaliteit. Regelmatig krijg ik te horen dat ik op bruiloften een ‘onzichtbare’ fotograaf ben geweest. Onopvallend werken is dan ook mijn manier om de puurheid van ieder moment vast te leggen, zonder dat ik daarin een storende factor ben geweest.

Regisseren is niet mijn eerste neiging. Het liefst jaag ik op de onbewaakte momenten, zodat ik écht de sfeer kan vastleggen. Juist van de spontane ogenblikken, de momenten dat jullie even niet op mij letten maar op elkaar, maak ik de beste foto’s. Dit zijn niet voor niets de foto’s waar het meeste gevoel in zit!

Ik lever graag een mooie, stralende reportage af, die tot in de puntjes is afgewerkt. Een serie foto’s die een grote glimlach oproept. En mijn ultieme beloning als fotograaf, is een prachtige uitvergroting aan jullie muur, bijvoorbeeld op plexiglas of aluminium. Ik verzorg dit graag voor jullie, neem even contact op als je hier meer informatie over wilt.